您好,欢迎您访问广东自学考试信息网【服务内容】立足广州面向全广东以13年的办学经验为广大自考考试提供咨询辅导等学历提升服务【服务项目】☑自考专升本 ☑自考高起专 ☑自考教材 ☑自考本科招生 ☑自考报名 ☑自考辅导班 {www.zxks.org} 加入收藏 | 设为首页
首页 > 自考备考 > 自考真题  > 自考本科英语二真题

自考本科英语二真题

A- A+ 时间2019-03-17 15:22:18  来源:自学考试信息网www.zxks.org
文章标签:
摘要:  英语是当今最主流的语言,也是我们除了汉语以外学习的第二门外语。很多人后悔在学校的时候没好好学习英语,等到出了社会才意识到英语的重要性。今天,小编要给大家分享的是自考

 英语是当今最主流的语言,也是我们除了汉语以外学习的第二门外语。很多人后悔在学校的时候没好好学习英语,等到出了社会才意识到英语的重要性。今天,小编要给大家分享的是自考英语的一些历年试题,大家可以自己尝试试做一下。

  一、Vocabulary and Structure(10 points,1 point for each item)从下列各句四个选项中选出一个最佳答案,并在答题卡上将相应的字母涂黑。

  1.Experts have found that normal sleep can be divided into five______stages.

  A.moderate

  B.initial

  C.distinct

  D.advanced

  答案:C

  2.The student_____described the beautiful mountains and rivers in his home town.

  A.artificially

  B.vividly

  C.critically

  D.viciously

  答案:B

  3.What her grandfather said left a_____impression on her mind.She still remembers

  it.

  A.final

  B.vague

  C.deep

  D.main

  答案:C

  4.By the end of next year the bridge _____.

  A.is to complete

  B.has been completed

  C.will be completing

  D.will have been completed

  答案:D

  5.We have greatly _____the procedure according to the chairmans suggestion.

  A.stimulated

  B.perceived

  C.obscured

  D.simplified

  答案:D

  6.We should_____this in mind:Dont judge a person by his appearance.

  A.bear

  B.put

  C.place

  D.print

  答案:A

  7.Even after decades of _____,the two brothers recognized each other

  immediately.

  A.separation

  B.cooperation

  C.correspondence

  D.communication

  答案:A

  8.The spokesman occasionally_____his speech with gestures.

  A.acknowledges

  B.accompanies

  C.attributes

  D.anticipates

  答案:B

  9.In order to follow fashions,the girl has to_____great discomforts.

  A.catch up with

  B.put up with

  C.keep up with

  D.fall in with

  答案:B

  10.There is something wrong with my mobile phone.I must have it_____.

  A.repair

  B.to repair

  C.repairing

  D.repaired

  答案:D

  二、Cloze Test(10 points,1 point for each item)下列短文中有十个空白,每个空白有四个选项。根据上下文要求选出最佳答案,并在答题纸上将相应的字母涂黑。

  1.If you asked people what the most important invention has been,many would say the printing press.Others 1 say the wheel.But even though it’s 2 whether the appearance of the printing press affected the course of history more than the wheel,the printing press 3 within the top two or three inventions in history.4 the telephone,the television,the radio,and the computer,the written word was the only way to 5 ideas to people too far away to talk with.Until the 6th or 7th century,all books had to be written 6.Creating a book was difficult,and very few

  existed.Therefore,very few people read books. In the 6th and 7th centuries,the Chinese invented a way to print pages by 7 characters and pictures on wooden,ivory,or clay blocks.They would print a page from the block by putting 8 on the block and pressing paper onto the ink.This 9 is called letterpress printing.The invention of letterpress printing was a great advance in communication 10 each block could be inked many times and many copies of each page could be made.Many books could now be made.Therefore,many people could read the same book.

  (1).

  (A).might

  (B).ought to

  (C).had to

  (D).should

  答案:A

  (2).

  (A).variable

  (B).agreeable

  (C).reliable

  (D).debatable

  答案:D

  (3).

  (A).lists

  (B).ranges

  (C).ranks

  (D).covers

  答案:C

  (4).

  (A).Now that

  (B).No longer

  (C).Long before

  (D).Since then

  答案:C

  (5).

  (A).invent

  (B).communicate

  (C).generalize

  (D).motivate

  答案:B

  (6).

  (A).by hand

  (B).at heart

  (C).on foot

  (D).in mind

  答案:A

  (7).

  (A).drawing

  (B).painting

  (C).writing

  (D).carving

  答案:D

  (8).

  (A).chalk

  (B).oil

  (C).ink

  (D).crystal

  答案:C

  (9).

  (A).definition

  (B).action

  (C).movement

  (D).process

  答案:D

  (10).

  (A).when

  (B).because

  (C).although

  (D).if

  答案:B

  三、Reading Comprehension(30 points,2 points for each item)从下列每篇短文的问题后所给的四个选择项中选出一个最佳答案,并在答题卡上将相应的字母涂黑。

  1. The American population was the tallest in the world from about the American Revolution to World WarⅡ—that’s a long time.The U.S.had a very resourcerich environment,with game,fish and wildlife.In fact we have data on disadvantaged people in America,such as slaves.They were obviously among the most mistreated populations in the world,but given the resource abundance,and given the fact that the slave owners needed their work,they had to be fed relatively decently.So the slaves were taller than European peasants.It’s no wonder that Europeans were just

  flooding to America.

  Americans today are no longer the tallest people in the world.After World WarⅡ,many Western and Northern European countries began to adopt favorable social policies.There is universal health insurance in most of these societies—that,of course,makes a difference in health care.You can also consider income inequality in the U.S., since people who are at the low end of the totem pole(图腾柱)have considerable adversity making ends meet.I suspect the difference in height between Americans and Europeans is due to both diet and health care. Americans today suffer from an additional problem:obesity.If children are too well nourished,then they’re not able to grow optimally.There are certain hormones that control the start of the adolescent growth and the start of adolescence.Nutrition is one of the factors,along with genetic and hormonal ones which are associated with the start of puberty(青春期).And if puberty comes too early,then the youth

  will peak out sooner,and will not become as tall in adulthood as someone who had better nutrition.Also,the overload of carbohydrates and fats in a fastfood diet may hinder the consumption of micronutrients essential to growth.

  (1). The word "game" in(line 2,para.1)refers to.

  (A). animals hunted for food

  (B). rich natural resources

  (C). activities played by kids

  (D). sports events to be held

  答案:A

  (2). Slaves in America were taller than European peasants because.

  (A). they were badly treated

  (B). they did not do farm work

  (C). they had sufficient food to eat

  (D). they enjoyed better health care

  答案:C

  (3). It is implied in the second paragraph that.

  (A). Europeans could make more money than Americans

  (B). average Americans used to be shorter than Europeans

  (C). welfare helps Europeans grow taller than Americans

  (D). people on the totem pole are leading a comfortable life

  答案:C

  (4). According to the third paragraph,overweight children in the U.S..

  (A). tend to have better nutrition for growth

  (B). tend to eat more food to grow taller

  (C). will grow taller than average children

  (D). will fail to grow into an ideal height

  答案:D

  (5). Eating too much fast food may affect.

  (A). the absorption of micronutrients

  (B). the intake of carbohydrates

  (C). the consumption of hormones

  (D). the digestion of fats

  答案:A

  2.Yoshio and Hiromi Tanaka are a young Japanese couple living in the USA while Yoshio studies electrical engineering.They clearly love each other very deeply,but,says Yoshio,“We didn’t marry for love in the Western sense.We got married in the timehonoured Japanese way.Our parents arranged our marriage through a matchmaker.In Japan we believe that marriage is something that affects the whole family,not just the young couple concerned.So we think it is very important to match people according to their social background,education and so on.Matchmakers are usually middleaged women who keep lists of suitable young people with information about their families,education and interests.When our parents thought it was time for us to get married they went to a local matchmaker and asked her for some suggestions.We discussed the details and looked at the photos she sent,and then our parents asked her to arrange a ‘marriage interview’ for the two of us.”

  A Japanese marriage interview is held in a public place,such as a hotel or restaurant,and is attended by the boy and the girl,their parents and the matchmaker.Information about the couple and their families is exchanged over a cup of tea and a meal.Then the boy and the girl are left alone for a short time to know each other.When they return home they have to tell the matchmaker whether they wan to meet again or not.If both of them want a second meeting, the matchmaker arranges it,and after that they can decide whether to carry on the courtship themselves.Here Hiromi said with a gentle smile,“Not so long ago,the girl could never refuse to go out again with a boy who liked her,but now she can. I thought Yoshio was really nice,so I didn’t refuse.”

  Yoshio continued:“When our parents realized we were serious about each other, they started to make arrangements for our wedding.My family paid the ‘Yuino’money to

  Hiromi’s.This money is to help pay for the wedding ceremony and for setting up house afterwards.We also gave her family a beautiful ornament to put in the best room of their house,so everyone knew that Hiromi was going to marry. Six months after our first meeting we were married.A traditional Japanese wedding is a wonderful ceremony,and our traditional custom of arranged marriage has given me a wonderful wife.”

  (1).The Japanese think marriage is important because.

  (A).it is expensive to hire a matchmaker

  (B).it is timeconsuming to match people

  (C).it concerns the couple and their families as well

  (D).it is hard to get the approval of the couples parents

  答案:C

  (2).After a marriage interview,the second meeting will be decided by.

  (A).the boys parents

  (B).the matchmaker

  (C).the young couple

  (D).the girls parents

  答案:B

  (3).It is implied in the second paragraph that.

  (A).a good hotel can bring about a good marriage

  (B).men used to be dominant in choosing a partner

  (C).women played a leading role in choosing a partner

  (D).a marriage interview settles all marriage arrangements

  答案:B

  3.College-bound American high school students usually have some combination of parents,teachers,guidance counselors,or peers to support them in the tough process of applying to and beginning college.Unfortunately,adults who want to go to college—particularly adults who have been out of school for a long time—generally have no such support system.“Adults have a much harder time starting out in college because,unlike regular students,they have adult obligations—raising children and working full time—that often conflict with the demands of school,”says Deepa Rao,a World Education expert.“Also,adults who have been out of school for a long time may not be academically prepared for collegelevel work.Some have little exposure to technologies like email and Internet research,which are an increasing part of college communication and courses.They may be unaware of available resources,such as financial aid,tutoring centers or mentoring programs,and may be unfamiliar with terms such as ‘bursar’and‘prerequisite.’And if you don’t know where to begin or what to do once you do get there,it’s easy to get overwhelmed and simply give up.”

  The challenges that working adults face when going to college inspired Deepa to

  develop a web page and website as part of World Education’s National College

  Transition Network(NCTN),an online forum for technical assistance,news,and helpful resources for educators,policy makers,and others interested in adult learning.The new website is a counterpart(对应物)to the NCTN,set up to guide adults who are considering college through the process of applying to and succeeding in school.

  The website is arranged like a college campus,with‘buildings’representing the sort of departments and classrooms housed on a college campus.Each building contains‘classes’that describe the admissions process,where to look for grants and scholarships,and lists resources,where an outofpractice student can review reading,writing,and math.There are also lists of advice and resources to help students with their college life.Another helpful aspect of this interactive,multimedia site is its audio capacity:all texts can be read to the visitor.This particular feature is especially helpful for people with visual problems or learning disabilities.

  The cycle of learning runs from cradle to grave,and World Education works to break down barriers to education for people of all ages,all over the world.

  (1).According to the passage,working adults find it difficult to start their

  college education because.

  (A).they are too busy and academically unprepared

  (B).they have been out of school for quite a long time

  (C).tutoring resources in college are unavailable to them

  (D).they do not have enough money for further education

  答案:A

  (2).The comparison between adult students and regular students shows that.

  (A).the latter are less prepared than the former

  (B).the latter have more problems than the former

  (C).the former have more problems than the latter

  (D).the former are no less prepared than the latter

  答案:C

  (3).The purpose of the website is to.

  (A).help adult students edit web pages

  (B).provide adult students with guidance

  (C).solve financial problems of adult students

  (D).enable students to repair computers by themselves

  答案:B

  (4).The newly created website provides programs.

  (A).for regular college students only

  (B).for students interested in websites

  (C).for students including the disabled

  (D).for educators interested in adult learning

  答案:C

  (5).The last paragraph shows that learning.

  (A).involves difficulties

  (B).starts at ones birthplace

  (C).requires repeated efforts

  (D).is a lifelong process

  答案:D

  (4).Yoshio thinks that the traditional Japanese marriage is.

  四、Word Spelling(20 points,1 point for two items)将下列汉语单词译成英语。每

  个单词的词类、首字母及字母数目均已给出。请将完整的单词写在答题纸上。

  1.多种多样的a.d_ _ _ _ _ _

  答案:diverse

  2.同样地ad.l_ _ _ _ _ _ _

  答案:likewise

  3.手册,指南n.m_ _ _ _ _

  答案:manual

  4.消费者n.c_ _ _ _ _ _ _

  答案:consumer

  5.商标n.t_ _ _ _ _ _ _ _

  答案:trademark

  6.偏见n.b_ _ _

  答案:bias

  7.城市的a.u_ _ _ _

  答案:urban

  8.观众n.a_ _ _ _ _ _ _

  答案:audience

  9.材料n.m_ _ _ _ _ _ _

  答案:material

  10.词典n.d_ _ _ _ _ _ _ _ _

  答案:dictionary

  11.值得v.d_ _ _ _ _ _

  答案:deserve

  12.科学的a.s_ _ _ _ _ _ _ _ _

  答案:scientific

  13.缺陷,毛病n.d_ _ _ _ _

  答案:defect

  14.延长,拉长v.p_ _ _ _ _ _

  答案:prolong

  15.图书馆馆员n.l_ _ _ _ _ _ _ _

  答案:librarian

  16.药片n.t_ _ _ _ _

  答案:tablet

  17.命令,指挥v.c_ _ _ _ _ _

  答案:command

  18.明智的a.s_ _ _ _ _ _ _

  答案:sensible

  19.原则n.p_ _ _ _ _ _ _ _

  答案:principle

  20.次等的,劣等的a.i_ _ _ _ _ _ _

  答案:inferior

  五、Word Form(10 points,1 point each)将括号中的各词变为适当的形式填入空白。答案写在答题纸上。

  1. She was taken to hospital because she was suffering from a(n)___(regular)heartbeat.

  答案:irregular

  2. In all ___(serious),if Mike does resign,a lot of others will start leaving too.

  答案:seriousness

  3. The father has adopted a fairly___(tolerate)attitude toward his son’s behavior.

  答案:tolerant

  4. Soon after that,labor markets became very tight and money wages rose___(rapid).

  答案:rapidly

  5. It was___(honest)of him to suggest that he actually had a degree from Harvard—he was just there for one year.

  答案:dishonest

  6. A good___(write) of fiction always manages to have sympathy for all his characters.

  答案:writer

  7. Mike didn’t like to be singled out for special___(treat)at school because of his athletic talent.

  答案:treatment

  8. Doctors soon realized that this drug was also___(effect) in relieving the symptoms of diabetes.

  答案:effective

  9. She found she was sweating profusely and her breathing had___(quick).

  答案:quickened

  10. The publishing business is no___(differ)from any other business in this respect.

  答案:different

  (A).costly

  (B).satisfying

  (C).complex

  (D).outdated

  答案:B

  (5).This passage is mainly about.

  (A).the process of an arranged Japanese marriage

  (B).a wedding ceremony in a Japanese fashion

  (C).conventional marriage and modern marriage

  (D).the role of matchmakers in arranging marriages

  答案:A

相关文章
    无相关信息
标签: (责任编辑:自学考试信息网—成科教育学历部)
在线测评--如何快速获取学历文凭
1、您目前的学历是什么?
初中以下 高中 大专 本科
2、您想报读的学历层次是?
第二学历 大专 本科
3、您意向的学习方式是?
到学校学 在家 晚上学
周六日学 其他
4、您提升学历的目的是?
工作需要 职称 办理入户
考公务员 其他
回到顶部